Őszi öltözködés csecsemőkorban

Beköszöntött a hűvösebb időjárás. Sok kérdést vet fel, ezért jobb tisztázni a fontosabb pontokat.

Először is, igen ebben az időszakban is lehet, sőt kell sétálni. 1-1.5 hetes kortól menjetek ki bátran rövidebb időre: pl. erkély vagy ablakhoz, kertbe és pár nap után mehettek hosszabb sétákra is.


Fontos, hogy izzadt babát ne vigyél ki, várd meg amíg felhevült teste alapállásba áll.

A bőrápolásra az őszi időszakban is érdemes figyelni. A bababőrt is megviseli a változékony, szeles időjárás, ezért figyeljünk erre is. Ma már vannak olyan krémek, melyekkel bekenhető akár az arca is és védi a hatóanyag a kiszáradástól ezt a területet is. De tudjátok, óvatosan! Legyetek körültekintőek a kozmetikum kiválasztása során és a minél természetesebb termék mellett tegyétek le a voksotokat.


Akiknél aktuális a fogzás, mely bővebb nyáladzással jár, azok használhatnak nyálkendőt is. Érdemes többször óvatosan megtörölni a pici száját.

Nálam a hordozás még mindig top listás, ha a sétáról beszélünk, főleg őszi téli időszakban, hiszen a test hőddel pluszban tudod melegíteni a babát, jobban látod a nyálcsorgást is. Ha a kabátod alá kötöd fel a hordozóval a babát, akkor Neki kevesebb ruha kell.


A réteges öltözködést részesítsd előnyben. Ha kisüt a nap és melegebb lesz hírtelen, akkor a felső réteget könnyen tudd levenni, ne izzadjon a baba. Fontos, hogy a ruha gombja és patentja könnyen kezelhető legyen és alul is kibontható legyen, ha esetleg egy gyors pelenkacserére van szükség.


Hogyan néz ki a gyermek ruhatára ez idő tájt?

1. Kardigán, pulóver.

2. Hosszú és rövid body, póló.

3. Zokni és harisnya. (Vásárláskor figyelj a megfelelő méretre!)

4. Nadrág. (Bélelt is.)

5. Sapka. ( Lehetőleg kötős, hogy ne tudja a fej mozgatással letolni a baba és a füle is védve legyen.)


Természetesen nem mehetünk el szó nélkül az anyagválasztás mellett sem. A boltok polcai roskadoznak a szebbnél szebb babaruháktól. De, a minősége sajnos a legtöbbnek silány. Gondolj arra, hogy a bőre közvetlenül érintkezik ezekkel az anyagokkal és a sok műanyag irritálhatja azt. A légáteresztő, természetes alapanyagokat részesíts előnyben. (pl. pamut, vászon, flanel)


Ne öltöztesd túl a babát, mert a fejlődő hőszabályozása látja kárát!

Először a baba öltözik, majd utána gyors léptekben a szülők is. Vigyázz, hogy ne teljen el sok idő, mert bemelegszik a baba. Mi gyorsabbak vagyunk, ezért érdemes ezt a sorrendet követni. J

7 megtekintés0 hozzászólás